V loňském roce jsme na veletrhu For Gastro & Hotel představili návštěvníkům novinku. Policový systém 2.0 byl oproti svému předchůdci značně pozměněný, ale především dokázal zrychlit proces sušení až o 33%. Ani letos jsme nezaháleli a přes všemožné překážky představili neviditelný upgrade.
K činu nás přiměla nová EU regulace fluorovaných skleníkových plynů, tzv. F-plynů, která pro přístroje jako je AMARU začala platit od 1.1.2020. Změna chladiva a tedy nutnost přepracování chladící jednotky byla dobrá příležitost pro zvýšení výkonu.
Pandemie koronaviru letos docela zamávala s některými našimi dodavateli a tak jsme prototyp nové chladící jednotky dostali až v červnu. Když jsme zprovoznili nový testovací lyofilizátor - Lyona 2, plní nadějí jsme spustili první testy. Ty ukázaly, že co dříve trvalo usušit 35 hodin, vylepšený AMARU zvládne za necelých 30 hodin. Jde tak o cca 15% urychlení procesu sušení.
Od kdy že bude silnější AMARU k dispozici? Už je! První čtyři kusy již našli své majitele a každý další bude vybaven novou, výkonnější chladící jednotkou. Dobrá zpráva také je, že se nijak nemění spotřeba elektřiny na jeden proces. Ne, že bychom dokázali zvýšit výkon chlazení bez vlivu na spotřebu, ale AMARU potřebuje nyní o cca 5 - 6 hodin sušení méně.